Testimonials

Deze mensen gingen van lijder naar leider.

Mijn huidige klanten bestaan uit ondernemers, leidinggevenden, kaderleden en managers.

Het is mijn missie om jou weer pijnvrij te maken zodat je weer top-prestaties kan leveren, geniet van het leven, duurzame relaties creëert en je gezondheid voorop zet.

“Domien has been a great motivator since I started with him about a year ago. His approach is personalized and usually very challenging. He focuses on balanced strength and creating a strong foundation in the whole body. The consistent refinement in the techniques has helped me to train more effectively with faster recovery and less back pain, not only in the personal sessions, but across all my workouts. As a result, I feel stronger and more motivated than ever!”

~ Alison A.

“Domien begeleidt sinds 3 jaar mijn work-out sessies. Voor mijn werk ben ik voortdurend en veel last minute onderweg. Een vaste afspraak om elke dinsdag na kantoor te trainen lukt niet. Domien vangt dit super goed op en zorgt altijd voor een oplossing.
Dikwijls onderweg zijn betekent regelmatig zitten in beperkte ruimtes. In auto’s, treinen en veel vliegtuigen. Mijn lichaamshouding is daardoor niet goed. Dat was het eerste wat Domien opmerkte.

Sinds onze eerste training samen werken we aan mijn houding, balans en lichaamssterkte. Het is een continue oefening, ik ben een work in progress. Het automatisme komt. Ik sta en loop rechter en als iemand een foto neemt, vlucht ik niet meer.
Het is afzien, maar het werkt.

~ Peter Cramm

“Ik ben zeer tevreden met de aanpak van Domien. Goede gevarieerde oefeningen met focus op mobiliteit, flexibiliteit en kracht. De oefeningen vergroten ook de concentratie. Deze focus zorgt achteraf ook voor een ontspannen gevoel.”

~ Chris S.

“Gezien mijn sport accident van een aantal jaren geleden, is het belangrijk om niet in het 'wilde' weg te trainen en beter te luisteren naar mijn lichaam. Domien houdt rekening met de pijnlijke gebieden, laat je zien dat je kunt blijven trainen en verlegt je grenzen.
Hij heeft een heel persoonlijke aanpak en hij ontwikkelt zichzelf ook continue als persoon. Ook is de trainingsomgeving heel aangenaam.
Onze wekelijkse talks helpen ook goed om een reset te doen van mijn mind en ook daar de juiste knopjes te activeren.”

~ Marc Hoessels

“2 Jaar geleden, ik weet de datum nog, staat in mijn heugen gegriefd, het was 3 oktober 2018.
Een zonnig weekend, was er helemaal klaar voor, de laatste voorbereidingen voor het schilderwerk in het appartement diende geregeld te worden. Maar naargelang de dag vorderde voelde ik mij meer en meer ziek worden, symptomen hoge koorts, grieperig, moe,…. Ok rust zal me wel helpen, maar helaas het ging van kwaad naar erger.
Huisarts heeft bloedstalen genomen met als resultaat dat mijn bloedwaarden zeer slecht waren. Met de dag geraakte ik verder weg.
Op 3 oktober heeft mijn zus mij gevonden thuis, de huisarts was er ook en heeft besloten dat ik onmiddellijk diende opgenomen te worden in de kliniek. Ondertussen was ik mijn niet meer zo bewust wat er aan de gang was, met als gevolg dat ik op intensieve care ben beland.
Er werd vastgesteld dat ik: endocarditis had, dit is een ontsteking van de binnenzijde van het hart en de hartkleppen. Endocarditis ontstaat meestal doordat bacteriën, via de bloedbaan, in het hart en op de hartkleppen terechtkomen. De bacteriën kunnen in het bloed komen via wondjes op de huid of in de mond, een ontsteking van de huid of van het tandvlees.
Herstel was zwaar, ik heb moeten vechten voor mijn leven. Daar niet alleen het hart getroffen was maar ook andere vitale lichaamsdelen waren aan het uitvallen.

Na 7 weken hospitaal, zware medicatie, is het resultaat dat ik goed was bevonden om thuis verder op krachten te komen. Eens thuis besefte ik met de dag wat een aanslag er op mijn lichaam had plaats gevonden. Medicatie eiste veel mijn lichaam, was moe, geen kracht, en ja terug leren lopen dat was het moeilijkste. Maar goed ik geef niet gewonnen na maanden leren luisteren naar het lichaam en energie halen uit kleine dingen kwam ik er terug bovenop.
Maar toch bleef bij mij die energie en kracht ontbreken, ik was een persoon die vooruit wilde en op eigen manier haar limieten te boven ging, nu diende ik te luisteren naar mijn lichaam en dat doe ik. Toch bij de laatste check-up is er gezegd dat dit alles wat ik heb doorstaan niet zonder een gevolg is: ik was een hart patiënte.
Okay, vragen kwamen in mij op, ik wilde gewoon leven, niet met het gevoel dat ik met een tijdbom leefde. Hoe kan ik meer energie krijgen? Dat was het meest belangrijke.

Door een gemeenschappelijke vriendenkring heb ik Domien ontmoet. Heb toen de vraag gesteld kan je mij helpen om dat energievermogen terug te krijgen?
Na mijn voor historie en in samenspraak met de cardioloog zijn wij het avontuur in december 2019 gestart.
Je stelt de vraag waarom? Domien komt heel rustig over, ik voel mij daar goed bij, dat geeft mij vertrouwen, geeft je ook psychisch, op zaken een andere kijk. Ook fysieke oefeningen die hij je geeft, legt hij duidelijk uit waarom, hoe en voor wat. Waar je gaat over denken en innerlijke kracht geeft om door te gaan
Ik kan je vertellen de eerste weken waren hel voor mij, ik had niets kracht, maar dan vond ik mijn oude terug, niet opgeven hoe moeilijk het ook fysisch was. Maar dan was Domien daar en die haalde het best in mezelf naar boven om die extra squad’s, plank, en zo veel meer nog te doen. Het uur ging voorbij, zonder dat je het besefte.
Maar enkel de persoonlijke begeleiding van Domien is niet genoeg, het is een opstap naar het volgende. Uithouding dat was 0.0. Zo ben ik langzaam begonnen op de loopband. En iedere keer ietsje meer, de grens verleggen. Maar toch naar het lichaam luisteren. Een andere levensstijl ingaande voeding, zonder dat je wordt opgedrongen. En dit is de stijl en visie waarom ik graag me laten begeleiden door mensen zoals Domien.
Vandaag zijn wij april, helaas in het Corvid-19 periode. Persoonlijke begeleiding 1 op 1 is weggevallen, maar het contact tussen Domien en mezelf niet. Het initiatief dat wordt genomen om iedereen sportief en gezond te houden valt in goede smaak. En geeft toch dat tikkeltje extra om te lopen, fietsen, wandelen,….

Met deze hoop ik dat ik iedereen die een moeilijke periode achter zicht heeft een extra duwtje kan geven om verder te gaan, maar het moet vanuit jezelf komen.
Maar samen met een goed coach, begeleider, vriend als Domien maakt het juist iets makkelijker.”

~ Nathalie Van Dyck

“Ik heb Domien leren kennen in een fitness, waar ik ineens 24 sessies heb geboekt. Waarom 24 sessies?... ik heb al heel vaak een fitnessabonnement geboekt voor een jaar en telkens maar 3 keer geweest.

Maar, met Domien was het anders. Hij motiveerde me op een ongekende manier. Ik ben hem gevolgd tot uiteindelijk m4teria. Hij is mijn personal trainer voor reeds 6 jaar. Heb ik een kwaal ergens, hij weet er raad mee. En ja, hij slaat de spijker op de kop. Hij is rustig, motiveert me op zijn manier, iets wat ik dacht dat niemand zou kunnen. Ik heb alle vertrouwen in zijn kennen en kunnen, en dat gebeurt niet vaak. Dus, ik kan Domien echt aanbevelen aan iedereen. Thanks Domien.”

~ Serge Dal Bosco

“Na lange tijd van inactiviteit de raad opgevolgd om met Domien te starten. Is aangename ervaring en veilige doch super efficiënte manier om terug van niets naar iets te gaan. Na amper paar sessies terug meer kracht en een veel fitter gevoel, zonder de kleine kwaaltjes die je anders, zonder begeleiding, toch weer afremmen in je verder sporten.”

~ Christiane Van Gool

“Een viertal jaren geleden werd ik na een knie en nekblessure doorverwezen door een behandelend arts naar een gerenommeerd kine-herstel programma in Antwerpen. Gezien mijn leeftijd en het feit dat ik geen top sporter ben werd ik als het zoveelste dossier onpersoonlijk behandeld en had ik niet het gevoel dat mijn herstel ernstig genomen werd.

Ik kreeg via een kennis het adres van Materia. Trainer Domien werd aan mij voorgesteld. Ik startte bij hem met een herstel programma waarbij hij de basis analyseerde van mijn probleem, niet enkel fysisch maar ook psychologisch. In plaats van alleen mijn blessure te behandelen heeft hij het probleem in haar geheel geanalyseerd. Dit betekende een volledig gedrags- en beweeg patroon reviseren en met de basis principes starten, zoals het corrigeren van de houding, looppatroon, voeding, de balans herstellen tussen voeding, werk, rust en op zoek te gaan naar de achterliggende psychische problematiek die constante pijn en blessures veroorzaakte. Verder maakte hij mij attent op de body-mind connectie die me vaak tegen mijn eigen barrières heeft doen oplopen. Ik had in die tijd een business coach die me een analyse gaf van mijn persoonlijke problemen hetgeen evenwel bij theorie bleef en me geen fysieke spiegel kon doen voorhouden waardoor onbewuste oude patronen bleven voort bestaan hetgeen geleid heeft tot een burn out. In de holistische aanpak van Domien creëerde hij oefeningen waarin in een micro moment tijdens een oefening mijn psychische barrière fysisch tot uiting kwam. Op dat moment had ik in een tastbare realiteit letterlijk zicht op een trauma dat zich voordeed in een eenvoudige praktische oefening waarin ik letterlijk tegen mijn eigen grens opliep.

Dit heeft in mijn onderbewustzijn een Aha Erlebnis teweeg gebracht waarna er eindelijk vooruitgang en verandering begon op te treden op een dieper niveau. Dus van enkel weten ging ik naar een dieper niveau van tastbaar begrip van het probleem. In een one on one coaching kan je niet wegvluchten of strategieën gebruiken om rond het issue heen een weg te vinden. Vluchten is dan een optie maar doorbijten heb ik gedaan met zijn hulp op dat moment.

Hij heeft me geleerd om te gaan met falen en terug opnieuw te proberen waardoor er resultaten kwamen. Hij had meer vertrouwen in mijn kunnen dan ik zelf had. Ik heb dan mijn eigen angst om te falen los kunnen laten en door de connectie die ontstaan was met mijn trainer ben ik hem gevolgd in de training zonder nadenken, waarna het me verbaasde dat ik meer kon dan ik zelf dacht. Zowel op fysisch als psychologisch vlak heb ik meer bereikt in deze coaching dan bij de psychologische bijstand die ik een tiental jaren gevolgd had. Het concept dat aangeboden wordt door Domien gaat veel verder dan lekker afzien in de sportclub en je dan goed voelen door toch een beetje bewogen te hebben in de hectische maatschappij.

Het betekent hulp krijgen van iemand die zich 100 procent inzet voor de diepgaande persoonlijke groei van cliënten. Dit vergt tijd en inzicht, voor de spiegel durven staan en geconfronteerd worden met eigen opgelegde grenzen. Ik heb bewondering voor het feit dat hij durft confronteren en verder gaat dan anderen, die in de veilige Westerse medisch verantwoorde toepassing blijven rondcirkelen.”

~ Veerle Boere

“Trainen met Domien is…
Helemaal anders dan mijn eerdere, meer statische ‘fitness’ ervaringen.

Het is dynamische beleving op alle vlakken. Domien is niet een zoveelste trainer die je wat oefeningen laat uitvoeren.
Hij geeft je een specifiek vormend en dynamisch plan dat impact heeft op je hele leven.
Ondanks een hernia in m’n rug en een zenuwprobleem in m’n bekken, ben ik al 3 jaar pijnvrij zonder medicatie.

Ik eet en drink bewuster en gezonder. Een belangrijk aspect is ook mijn zelfontplooiing.
Ben veel stressbestendiger en dat heeft een grote impact gehad op de competitiviteit van mijn bedrijven. Ik weet dat Domien kan helpen en een mens z’n leven beter kan maken.”

~ Dirk Van Puymbroeck

“Ik had er al een lange loopcarrière opzitten, van competitie atletiek over recreatief marathon lopen.
De laatste jaren ging dat wat moeizamer omwille van lichte rugklachten en terugkerende
verrekkingen in de hamstrings. Hoewel ik voorheen reeds wat fitness had gedaan, was ik niet zo vertrouwd met de vaste en losse apparatuur die voorhanden was in de gym.
Ik werd toegewezen aan Domien, die mij vertrouwd maakte met de aanwezige ‘tools’, en die samen met mij werkte rond ‘core stability’. Door deze wekelijkse lessen heb ik geen last meer van de rug, noch van de hamstrings. We werken ook rond loopgerichte oefeningen.

Anderhalf jaar geleden liep ik door een dom ongeval peesletsels op aan de rechter schouder,
waarvoor ik een operatie onderging. Deze ingreep werd gevolgd door een aantal maanden kiné. Na een lange revalidatie heb ik de oefeningen verder gezet met Domien. Hij helpt mij ook met het verder aansterken en functioneler maken van mijn rechter schouder.”

~ Claire Sneyers

“Werken aan de juiste technische uitvoering van oefeningen, hoe doseer je krachtoefeningen, hoe optimaliseer je de dynamische natuurlijke bewegingen…Domien coacht jou om een leven lang te bewegen en gezond te blijven. Geen shortcuts maar werken op lange termijn in de diepte. Domien heeft aandacht voor lichaam én geest en weet je te motiveren om vol te houden. Na meer dan vijf jaar samen te trainen, weet hij mij nog steeds te verrassen met nieuwe oefeningen en inzichten!”

~ Lyne H.

“Ik train intussen al een dikke 5 jaar met Domien en merk een duidelijke verbetering in mijn mobiliteit. Dankzij de kennis van Domien kan ik vandaag de dag mijn eigen lichaam beter inschatten. Waar ik vroeger regelmatig last had van blessures (knie) is dit vandaag de dag quasi volledig van de baan. Wanneer de pijn toch weer opduikt pakt Domien dit probleem meteen aan. Domien speelt steeds in op de noden van je lichaam zodat je ook in je andere hobby’s sterker voor de dag komt (voor mij is dit bij hockey). In iedere training zit voldoende variatie en het is een uurtje quality time voor mezelf waar ik heel veel energie uit put!”

~ Chiara D.V.

“Toen ik in 2015 voor de eerste keer een afspraak maakte bij Domien was mijn verwachting niet groot.
Ik had een zware discushernia in mijn onderrug en kon amper 100 m lopen, soms met behulp van krukken. Ik zou al blij zijn als ik een beetje in beweging kon blijven.

Sindsdien train ik wekelijks met Domien en is het ons samen gelukt om alles zodanig op te trainen dat er zo veel terug mogelijk is.

Lopen, sporten, aan kracht training doen, het kan allemaal en met momenten zelf zonder pijn.

Ik heb ook het vertrouwen terug gekregen in mijn lichaam en heb veel minder angst om ervoor te gaan.

Ik zal Domien daar altijd dankbaar voor blijven. Het niveau van zijn kennis, professionele aanpak en geduld zijn werkelijk uniek in de wereld van de fitness.”

~ Adèle Wechsler

“Domien heeft me een andere, beter gezegd – ruimere visie op personal training gegeven. Eerst focus op houding zowel naast als tijdens de oefening, om dan van daaruit verder op te bouwen. Resultaat: door kleine aanpassingen in houding, grote verschillen in resultaat. Met andere woorden: TOP, ik ben pijn/last vrij en na al die jaren draag ik die mind set mee als ik op mezelf train.”

~ Karlien Plessers

“Onze trainingen zijn een belangrijke aanvulling op mijn duurloop trainingen. Focus hierbij ligt op het verbeteren van mijn mobiliteit en flexibiliteit, dit in combinatie met krachtoefeningen. Hierdoor heb ik minder last van lagerugpijn en stramme spieren. De trainingen an Domien zijn bovendien een goede hulp bij het ontstressen en het verbeteren van mijn mentale weerbaarheid.

Ik was op zoek naar een coach met een sterke persoonlijkheid die voldoende flexibel is om mijn trainingen te kunnen inplannen in mijn drukke werkschema. Domien is een top professional die zijn kennis blijft uitbreiden en zijn inzichten blijft verdiepen. Hierdoor zijn de trainingen zeer gevarieerd en toegespitst op de noden van de klant. De oefeningen die ik met Domien doe, zou ik zonder zijn begeleiding niet correct kunnen uitvoeren. Bovendien worden zijn sessies gegeven in een mooie en rustige omgeving, waar je discreet en individueel jouw oefeningen kunt uitvoeren.”

~ Chris Staes