"Ik focus op jou als mens ipv op je klacht of probleem."

Mijn persoonlijke reis als coach en als mens

Emotionele rollercoaster

Al van kleins af aan had ik een eigen willetje en wist eigenlijk vrij goed wat ik wou doen.

Nu nog niet exact vertaald in een beroep, maar ik wist dat ik wou bijdragen aan de wereld. Ik wilde iets betekenen en een impact maken. Mijn school- en jeugdjaren waren soms vrij turbulent en ik ontdekte al vrij snel dat het hele “systeem” niets voor mij was. Voor alles verantwoording afleggen, je emoties niet kunnen uiten of als je dit wel deed dan had dit gevolgen. Ik was prikkelbaar en kon niet tegen onrecht of het afnemen van vrijheid.

Ik vocht voor mijn mening en ging vaak in discussie. Naarmate ik ouder werd kreeg ik meer en meer het gevoel dat ik mij altijd maar moest bewijzen en verantwoording moest afleggen. Ik zat emotioneel op een achtbaan die perfect in Walibi zou passen.

 

Sporten en toch pijn hebben

Ik sport al vanaf mijn 6e maar ik heb dat eigenlijk zo goed als altijd blessurevrij doorgebracht, buiten af en toe eens een verstuikte enkel of dikke knie. Mijn eerste grote blessure was een ontwrichte pols op het einde van mijn voetbalcarrière. Daarna kwamen 2 auto-ongevallen. Mijn eerste rugpijn was zo rond mijn 20e en zo heb ik met ups en downs wel wat pijntjes doorstaan.

Ik paste mijn trainingen aan, probeerde nieuwe technieken uit, de osteopaat platgelopen, accupunctuur, noem maar op. Maar ik gaf niet op en zocht verder.

Van helpen naar leiden

Ik ben in 2007 aan de slag gegaan als personal coach met de missie om mensen gezonder te maken. Jarenlang heb ik mijn klanten op verschillende manieren geholpen en getraind. Soms met blijvend resultaat, soms met beperkt resultaat.

Talloze cursussen, workshops, bijscholingen heb ik gevolgd, op zoek naar betere manieren om mensen te helpen. Tot een van mijn coaches me daar op wees. “Je helpt niet, je coacht en je leidt”. Zo, die kwam even binnen. Van daaruit ben ik zoek gegaan naar waarom ik altijd maar wilde helpen. Ik merkte bv. ook dat ik altijd maar goed wilde doen voor iedereen.

 

Iets met beter bewegen en terug naar de natuur

In 2016 ben ik bewust het roer beginnen omgooien. Ik kwam in aanraking met Functional Patterns en leerde de essentie van correct bewegen. Dit ook in relatie tot bv. pijn en klachten. Daarnaast begon ik aan mijn opleiding Orthomoleculaire Therapie en daar lag de focus op voeding, lifestyle, gezondheid en hoe het lichaam hier van nature mee omging. Stap voor stap begon ik mijn lichaam op een andere manier te ontdekken en zag heel veel deurtjes opengaan.

 

De spiegel; mijn nieuwe vriend

Wat waren de redenen waarom ik deed wat ik deed? Was mijn eigen karakter daar ook bepalend in? Wat wou ik nu zelf? Waarom bleven die pijn en klachten soms terugkomen? Zoveel vragen waar ik heel veel moeite mee had om te beantwoorden.

Dat heeft heel wat dingen aan het licht gebracht over mij. De bal was aan het rollen gegaan.

Ik wou pijnvrij zijn en dus te weten komen wat nu pijn kan veroorzaken. Daarnaast zag ik meer en meer klanten en mensen rondom mij die eigenlijk in hetzelfde schuitje zaten. Mijn missie werd ineens een stuk helderder alleen miste ik nog een paar essentiële stappen.

 

Oververmoeid en verveeld

4 jaar op rij had ik rond dezelfde periode dezelfde symptomen. Oververmoeid, verveeld in mijn job, teveel ups & downs. Ik zat op het randje van burn-out & bore-out. Fysiek kan het lichaam veel aan maar teveel is teveel en dan doet het er alles aan om zichzelf te beschermen. Wel, mijn lichaam ging op de handrem staan en in 2019 had ik er genoeg van. Ik was net aan de slag gegaan met mijn coach Alex Parengkuan dus ik begon de zoektocht naar mijzelf. Wat moest ik loslaten? Waar zat ik letterlijk en figuurlijk vast? Waarom had ik geen vertrouwen in mijn lichaam? Hoe ging ik mij ooit weer vrij voelen in mijn lichaam? Allemaal vragen die stap voor stap beantwoord zouden worden. De weg naar een pijnvrij lichaam was begonnen.

 

De waarheid is confronterend

Tijdens mijn coaching met Alex was er al veel duidelijk geworden en zo ben ik bij de Triggerpoint Reset Methode van Tim Van Orsouw terechtgekomen. Tim en zijn team creëerden het ene ‘aha’ moment na het andere. Van de verschillende reset-technieken waarbij pijnlijke spierknopen kunnen worden uitgeschakeld tot de mind-body coaching waarbij je die diepere lagen ingaat en emotionele blokkades opheft.

De waarheid zat dus diep vanbinnen en ik wist dat dit de richting was die ik uit wilde gaan. Moest ik wel die confrontaties aangaan en eerlijk zijn met mijzelf.

 

De persoon die je nu bent voorkomt waar je wilt zijn

“De activiteiten en karaktereigenschappen die je tot hier hebben gebracht, voorkomen dat je komt waar je volgend jaar wilt zijn.” Ik heb leren aan mijzelf werken (nog steeds trouwens) en naar mijzelf durven kijken. Bewust worden van negatieve emoties en verhaaltjes die ik mijzelf vertelde. Dat ik afleiding strategieën had om de boel te onderdrukken vond ik helemaal verbazend.

Diep vanbinnen weet je het soms wel maar je raakt eraan gewend of je stopt het weg. Het wordt vanzelfsprekend. Vaak proberen we wel om er iets aan te doen maar het stopt daar dan ook bij. We vergeten hoe het is om in een ‘vrij’ en gezond lichaam te leven.

 

Mijn missie is om de ondernemers- en bedrijfswereld pijnvrij te maken

Met deze visie ben ik het roer beginnen omgooien bij zowel mijzelf als bij mijn klanten. Als ik deze werkwijze kan toepassen en integreren met mijn andere kennis dan heb ik een mooi en doeltreffend concept in handen, zei ik tegen mijzelf. Ik coach nu mensen naar een pijnvrij leven met een holistische bril. Ik focus met jou op 4 domeinen: vitaliteit, mindset & groei, zingeving & zijn en relaties. Mijn commitment en inzet is hoog en dat verwacht ik van jou ook. Via een individueel traject streven we naar het beste resultaat met winst op alle vlakken

 

Persoonlijk(e) groei & leiderschap

Is dit herkenbaar voor jou? Zou jij terug pijnvrij willen zijn? Wil je weer leider worden over je lichaam ipv lijder?

Luister naar dat stemmetje in jou en ga eens na wat je echt wilt. Wat zou je bv. veranderen? Hoe zou je leven eruit zien? Hoe zou het zijn om weer 100% vertrouwen en vrijheid te hebben?

Pijn hoeft er niet te zijn en als het er toch is dan heb jij de tools en kennis om dit aan te pakken. Die leer ik jou aan in ons traject. Dus neem de regie over jezelf weer in handen en ga je persoonlijke reis aan. Zodat je groeit naar een niveau dat voorheen onmogelijk leek. Zodat jij weer jij kan zijn, want er zijn al genoeg anderen op de wereld.

 

Voorwaarden voor een traject met Domien: 

 • Ben je een ondernemend persoon?
 • Wil jij terug leiderschap over je lichaam?
 • Wil jij blijvende resultaten?
 • Ben je bereid de oorzaken aan te pakken?
 • Wil jij nu echt van je klachten af?
 • Wil jij weer pijn vrij sporten of bewegen?
 • Merk je dat jouw leven, onderneming, sport en relaties hieronder lijden?
 • Ben je klaar met je huidige situatie?
 • Wil je jouw lijf, onderneming en omgeving terug naar de top brengen?
 • Ben jij tussen de 30 en 55 jaar oud?
 • Heb jij klachten waar reguliere therapieën geen oplossing voor hebben?

 

Neem dan de stap. Start deze reis. Pak je pijn aan. En win op alle vlakken.

Vul de pijntest in als je klaar bent voor verandering.